“Satu Malaysia tertipu!”- Didakwa lari masa nikah, keluarga ‘pengantin lelaki’ akhirnya tampil bersuara! Rupa-rupanya…

SEBELUM ini, kisah mengenai seorang pengantin lelaki tidak muncul semasa majlis akad nikah mendapat perhatian netizen.

Momen-momen tersebut telah dirakam dan dimuat naik di aplikasi TikTok oleh pengantin perempuan. Apa yang menyedihkan, apabila segala persiapan yang rapi telah dibuat, namun perkahwinan tersebut tidak berlangsung seperti mana yang telah dirancangkan, lapor portal Oh Bulan!

Namun terbaharu, menerusi ruangan komen keluarga kepada pengantin lelaki tampil menjelaskan perkara yang sebenar.

Kakak ipar kepada pengantin perempuan itu yang dikenali sebagai Emily Dzawir, menerusi komen menjelaskan perkara sebenar apa yang telah terjadi.

PECAH LUBANG…. Komen kakak ipar pengantin perempuan itu akhirnya mendedahkan perkara sebenar yang berlaku. – Gambar kredit: Oh Bulan!

Jelas wanita tersebut, video yang dimuat naik di aplikasi TikTok dipercayai dilakukan demi content buat orang ramai. Tidak berakhir di situ, suami ‘pengantin’ wanita itu juga pernah memfailkan penceraian kepadanya namun dihalang oleh keluarganya sendiri.

Bila disoal mengapa berbuat sedemikian, dia (pengantin) mendakwa video tersebut dibuat demi meraih like, views, dan untuk marketing perniagaannya. Kini, kesemua video tersebut telah dipadam olehnya dan tidak dapat lagi dilihat bagi tontonan umum.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet mengecam tindakan wanita tersebut yang dikatakan ‘mengejar’ populariti.

Tambahan pula, netizen turut mempersoalkan tindakannya yang seolah-olah tidak menjaga perasaan suaminya sendiri dan melakukan perkara yang tidak ‘normal’ demi meraih simpati orang ramai.

Terdahulu, Atiqah memuat naik beberapa video di TikTok menceritakan ketabahannya diuji apabila bakal suaminya tidak menghadirkan diri semasa majlis akad nikah mereka berdua. Fuh tertipu satu Malaysia ya!

Sumber: Oh Bulan!