Umrah Pertama Terindah Buat Syamel

Penyanyi Syamel Yang terkenal dengan lagu nya hidup dalam mati dan lebih sempurna baru – baru ini telah berpeluang menunaikan ibadah Umrah.

Syamel buat pertama kali nya menunaikan ibadah umrah bersama dengan ahli keluarga nya seramai sembilan orang.

Menurut Syamel ini adalah satu pegalaman yang tak dapat dimana – mana pun. Apa yang membuat hati nya sebak ketika melalukan ibadah umrah, jelasnya.

Hati nya sebak megenangkan terlalu banyak melakukan kesilapan dalam hidup nya sebelum ini.

Namun Saya berharap ibadah umrah saya yang pertama kali ini di terima Allah.

Antara kenangan yang tak dapat dilupakan apabila berada disana antaranya. Sayu hati bila pertama kali nya berada di makam Nabi Muhammad SAW. Di Masjid Nabawi. Selain itu Syamel berkongsi pegalaman nya dapat menunaikan solat tiga kali di dalam Raudah. Dia merasa amat bersyukur sekali kerana dapat kesempatan itu.

Menurut Syamel lagi bagi nya kota Madinah adalah sebuah kota yang penuh ketenangan yang tak dapat digambarkan dengan kata – kata. Segalanya tenang dari minda dan melakukan ibadah.

Ceritanya lagi pada The News Malaysia. Dia merasa amat Sedih apabila pertama kali melihat Kaabah tersergam indah di depan matanya. Sehingga saya menitiskan air mata tanpa disedari, Allhamdulilah saya dapat melaksanakan tiga kali Tawaf sewaktu berada di tanah suci Mekah.

Syamel juga berdoa dan berniat inshallah kalau di murahkan rezeki, ingin membawa keluarga nya untuk menunaikan ibadah Haji pula

Most Popular

Polis terima tujuh laporan setakat ini, kini guru pula mendakwa dirogol pendakwah selebriti

POLIS mengesahkan menerima satu lagi laporan berkaitan kes rogol melibatkan seorang pendakwah selebriti, menjadikan tujuh laporan polis telah diterima setakat ini.

Alhamdulillah… Siti Nurhaliza umum hamil anak kedua

SPEKULASI tentang dirinya yang dikatakan berbadan dan akhirnya terjawab apabila penyanyi nombor satu Malaysia iaitu Datuk Seri Siti Nurhaliza mengesahkan dia kini...

Doktor didakwa ‘copek’ organ mangsa kemalangan maut, jual dalam pasaran gelap

ENAM orang individu dilaporkan telah dipenjara di China selepas didapati ‘memburu’ keluarga mangsa kemalangan dan menipu mereka untuk mendermakan organ ahli keluarga...

“Tenang is good” – Janda hadir perkahwinan baharu ‘ex-shuben’ selepas sebulan diceraikan

SEORANG wanita di Indonesia hadir pada majlis perkahwinan bekas suaminya kerana ingin membuktikan bahawa dia tidak terkesan dengan pernikahan tersebut, lapor Kosmo!