Array

4 episod kisah “Asmara” Amir Masdi

Mencari kelainan dalam memperkenalkan video muzik (MV) rasmi single terbarunya, penyanyi Amir Masdi melancarkan empat episod Asrama The Series.

Menjalani penggambaran di Sandakan, Sabah. Menurut Amir, 24, atau nama sebenarnya, Amir Syazwan Masdi berkata, penamat kepada jalan cerita itu akan dipaparkan dalam MV Asmara.
 
“Siri ini ada empat episod dan penamat jalan cerita pada MV rasmi. Kiranya, kalau peminat dan penonton ingin tahu keseluruhan jalan cerita kena menonton daripada episod pertama.


 
“Kalau menunggu MV saja, memang tidak akan faham. Sebabnya, dalam MV nanti adalah pengakhiran cerita ini.
 
“Bagi saya, ini sesuatu yang baru dalam penerbitan MV. Kebiasaannya orang buat filem pendek satu episod saja, tapi saya dan pasukan inginkan kelainan. Jadi, lahirlah idea untuk menghasilkan Asmara The Series ini,” katanya.
 
Menariknya, ini pembabitan pertama Amir dalam bidang lakonan semata-mata untuk menjayakan MV Asmara.
 
Menurut Amir, dia berterima kasih kepada pengarah, Khairul Hazwan (KH) yang banyak memberi tunjuk ajar sepanjang enam hari di lokasi.
 
“Konsep, jalan cerita dan skrip semuanya daripada Abang KH. Dia banyak beri tunjuk ajar pada saya. Diakui, berlakon bukan mudah dan saya memang kekok. Ini pertama kali saya berlakon dengan karekter berbeza.
 
“Dalam masa sama, ini juga pertama kali saya berjumpa Dhia iaitu pelakon wanita dalam siri ini. Jadi, nak mendapatkan keserasian memang sukar. Atas nasihat dan tunjuk ajar, saya mampu juga buat dan habiskan penggambaran mengikut waktu.


 
“Pastinya, ini satu lagi pengalaman baru untuk saya. Saya berharap, siri ini akan mendapat sambutan dan orang suka dengan jalan cerita dipaparkan,” katanya.
 
Amir berkata, jalan cerita siri ini berkisarkan kisah cinta remaja masa kini.
 
“Ia tidak ada kaitan dengan saya pun. Secara peribadi, saya tidak pernah melalui kisah yang dipaparkan dalam siri ini. Ia memang dibuat khas untuk MV Asmara,” katanya.
 
Episod pertama Asmara The Series sudah ditayangkan di saluran YouTube Nova Music Videos sejak 16 Januari lalu.
 
Manakala, episod seterusnya pula akan ditayangkan pada setiap Jumaat.  Setiap episod berdurasi empat minit.
 
Terdahulu, single Asmara terbitan Nova Music dan Seventeen Eleven Music itu dilancarkan pada 26 Disember lalu.
 
Apa yang menarik, single itu dipilih menjadi lagu tema drama Pengantin Lelaki Untuk Cik Gadis lakonan Nafiz Muaz dan Uqasha Senrose yang ditayangkan di slot Drama Vaganza saluran Astro Ria.
 
Asmara adalah hasil ciptaan komposer Ikhwan Fatanna, Ayden Ali dan John Jeevasingham, manakala lirik pula ditulis bersama penerbit drama berkenaan iaitu Arisz Ab Rahman.

Most Popular

Faizal Azumu kini Menteri Besar Perak sementara

Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu memaklumkan beliau kini kekal menjadi Menteri Besar Perak namun ia dibawah kerajaan sementara sehingga rombakan baru...

“Saya tak akan bubar DUN” – Ahmad Faizal

DATUK Seri Ahmad Faizal Azumu berkata beliau tidak akan mengusulkan pembubaran Dewan Undangan Negeri (DUN) apabila menghadap Sultan Perak Sultan Nazrin Shah bagi menyembah...

Danial Zaini buat pengakuan jujur – “Video tular atas katil tu memang diri saya”

PELAWAK Danial Zaini akhirnya mengakui video tular di atas katil sambil menyanyikan sebuah lagu di laman Twitter adalah dirinya. Danial atau nama sebenarnya Mohamad Danial Mohd Zaini, 27,...

MB Perak gagal peroleh majoriti, akan berlaku peralihan kuasa?

Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu gagal memperoleh sokongan majoriti ketika sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) bagi usul undi percaya terhadapnya hari...