Lagi Seminggu Sebelum Disatukan, Syafiq Kyle Dan Mimi Lana Batalkan Pernikahan

Foto: Oh My Media

PETALING JAYA – Berbaki seminggu sebelum disatukan sebagai suami isteri, pasangan popular, Syafiq Kyle dan Mimi Lana mengejutkan ramai apabila membatalkan majlis pernikahan mereka yang sepatutnya berlangsung pada 18 Ogos ini.

Pembatalan tersebut dimaklumkan wakil syarikat pengurusan aktres berkenaan, Iman Tang menerusi mesej kepada tetamu berkenaan majlis yang dijadualkan diadakan di Puncak Rimba, Bentong, Pahang.

Iman yang meminta maaf atas kesulitan luar jangkaan tersebut bagaimanapun tidak menyatakan perincian pembatalan membabitkan acara pernikahan dan persandingan yang telah dirancang.

“Saya dan pihak pengurusan ingin mengumumkan bahawa majlis pernikahan dan resepsi Mimi Roziana dan Muhammad Syafiq Shamim yang dijadualkan 18 Ogos 2023 di Puncak Rimba, Bentong, Pahang telah dibatalkan atas beberapa perkara yang tidak dapat dielakkan.

“Mohon maaf atas segala kesulitan,” tulisnya dalam pesanan ringkas tersebut.

Berdasarkan rencana awal, akad nikah pasangan itu difahamkan diadakan pada waktu pagi, disusuli majlis resepsi yang bakal berlangsung di lokasi sama sebelah malamnya.

Begitupun, usaha Kosmo! Online mendapatkan pengesahan daripada Iman Tang tidak berhasil apabila kiriman mesej tidak dibalas.

Pada masa sama, Mimi seakan-akan memberi bayangan isi hatinya apabila memuat naik puisi berbahasa Inggeris tentang penghargaan terhadap wanita dalam Instagram.

Terus mencetuskan tanda tanya, Mimi turut menutup ruangan komen pada hantaran berkenaan.

Terdahulu, hubungan antara dua personaliti popular itu pernah terlerai pada Mei 2020 selepas lima tahun bercinta namun kembali bertaut selepas itu.

Ikatan mereka tampak semakin utuh apabila memuatnaik gambar yang dipercayai majlis merisik di media sosial pada 21 Januari lalu.

Malah sekitar Mac lalu Mimi atau nama sebenarnya, Mimi Rozaiana Zainal Abidin, 27, mendedahkan persiapan hari bahagia mereka sudah 50 peratus disempurnakan.

Apatah lagi bintang filem Pusaka itu baru saja diraikan teman terdekat dalam sebuah majlis ‘bachelorette’ yang penuh kemeriahan.

Sumber – Kosmo