(Video) ‘Suka hati dia je U-Turn!’ – Natizen Bengang

Perjalanan yang tenang jangan disangka tiada Myvi. Dalam video viral di media sosial semalam, pengadu yang sedang memandu ke destinasinya nyaris terlibat dalam kemalangan dalam kejadian yang berlaku di Sabah pada 9 Februari 2020. 
 
Bagaimanapun, tindakan pantasnya berjaya mengelak dari terus merempuh sebuah kereta Perodu Myvi yang membuat pusingan U secara tiba-tiba dari lorong bertentangan. 
 
Pengadu yang pada awalnya memandu secara santai sambil menyanyikan lagu London Bridge Is Falling Down untuk anaknya, terpaksa menekan brek kecemasan setelah terkejut melihat Myvi itu membuat pusingan U secara tiba-tiba. 
 
Disebabkan insiden itu, anak pengadu menangis kerana terkejut. Pengadu kemudian membunyikan hon yang panjang, tetapi pemandu Myvi itu hanya berhenti di tepi jalan seketika sebelum menyambung kembali perjalanannya tanpa sebarang rasa bersalah. 
 

Posted by Randy Wong on Wednesday, February 19, 2020

 
Ramai netizen yang menasihatkan pengadu menghantar video itu kepada Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) untuk tindakan selanjutnya. 
 
 
Sumber – Facebook/Randy Wong 
Credit – Thereporter

Most Popular

AirSial bakal mula operasi, banggakan warga Sialkot

SYARIKAT penerbangan swasta ketiga Pakistan , AirSial yang sebelum ini menangguhkan penerbangan pertama pada Jun 2020 akibat penularan pandemik koronavirus akan mula...

Lelaki nikahi dua wanita serentak – “Seperti dunia Ana yang punya!”

SEORANG lelaki didakwa menikahi dua wanita serentak dalam satu majlis persandingan di bandar Bangkalan, Madura, Indonesia hujung minggu lalu, lapor Kosmo!

Influencer berpakaian wanita mohon maaf, hanya salah faham

"SAYA masih waras dan belum hilang akal untuk berpakaian wanita di dalam program televisyen yang disiarkan secara langsung. "Namun,...

Polis terima tujuh laporan setakat ini, kini guru pula mendakwa dirogol pendakwah selebriti

POLIS mengesahkan menerima satu lagi laporan berkaitan kes rogol melibatkan seorang pendakwah selebriti, menjadikan tujuh laporan polis telah diterima setakat ini.