Array

SonaOne Memenuhi Pernyataan Ini

Lumrah kehidupan manusia, apabila wujud kekangan, maka lahirlah inovasi, dan SonaOne memenuhi pernyataan ini semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Covid-19 dijalankan. Diilhamkan dari siri vlog PKP beliau, THE LOCCDOWN, SonaOne berazam untuk memeriahkan pengalaman kuarantin anda dengan satu projek muzik yang baru.

Walaupun siri vlog SonaOne ini meliputi asas-asas rutin hariannya, seperti memasak dan membersihkan apartmen yang mengasah skil domestiknya (bersama tetamu undangan tetap yang istimewa, Nemo Faizon, kucingnya), tetapi jelas dengan projek yang akan datang ini, sebagai rapper dan produser, jus kreativitinya tetap mengalir ke muzik.

 

THE LOCCDOWN yang dihasilkan hampir sepenuhnya oleh “Kid Kenobi” ini sendiri mempunyai senarai penampilan istimewa yang boleh dibanggakan seperti Joe Flizzow, Abubakarxli, Yung Raja, Fariz Jabba, Daboyway, A. Nayaka, Axel Jonas, Karmal dan Adrian Danial (Midnight Fusic). Terdapat 10 lagu sebagai senarai trek, tetapi yang paling menonjol adalah ‘Bomba (Def Jam SEA Remix). Dalam trek ini, gandingan kesemua penampilan istimewa membantu melonjakkan single SonaOne yang dilancarkan baru-baru ini ke tahap yang bombastik.

 

 

 

THE LOCCDOWN yang dipenuhi dengan kejujuran dan mesej positif, adalah pelayaran SonaOne merentas tema kesepian, kebosanan, berhibur untuk mengisi masa lapang, serta nasihat-nasihat agar kita tetap tinggal di rumah – tetapi masih mengekalkan unsur ‘groove’ malah terselit juga unsur nakal. Pengalaman peribadi SonaOne dalam masa kuarantin ini diolah menjadi rentak hebat yang mampu membuatkan kepala anda bergoyang ke depan dan ke belakang sambil diisi dengan ‘wordplay’ yang menghiburkan dan ‘bars’ yang menarik.

 

Walaupun seluruh dunia berubah hampir sekelip mata dalam saat getir ini, THE LOCCDOWN SonaOne bukan sahaja mengingatkan kita tentang kemampuan manusia untuk menyesuaikan diri dengan apa jua keadaan, malahan untuk tetap tersenyum ketika melakukannya.

 

 

Most Popular

Binatang! Lelaki guna umpan gula-gula sebelum rogol budak lapan tahun

SEORANG lelaki disyaki merogol seorang kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun selepas mengumpan mangsa dengan gula-gula, berhampiran Jalan Tuaran Bypass, Kota Kinabalu, Sabah...

Polis Indonesia dikecam kerana tempatkan pondan instafamous di penjara lelaki

KUMPULAN hak asasi di Indonesia menyelar tindakan polis menempatkan seorang transgender wanita di dalam sebuah penjara lelaki, lapor Harian Metro.

Netizen terpesona kejelitaan nenek umur 53 tahun persis gadis remaja – “Ini manusia atau pontianak?”

SEORANG wanita berusia 53 tahun menjadi tumpuan netizen di Indonesia kerana memiliki wajah awet muda persis anak gadis berumur belasan tahun, lapor...

Didakwa mahu ubati kemurungan ikut kaedah rawatan Islam, pendakwah selebriti direman bantu siasatan kes noda wanita

SEORANG pendakwah selebriti direman lima hari bermula hari ini bagi membantu siasatan kes menoda seorang wanita di sebuah rumah di Seksyen 7...