Array

Juara RapStar ERA diumumkan

 

  • RapStar ERA mengumumkan Asyraf Nasir sebagai juara pertandingan pencarian rapper ini selepas pelbagai cabaran dan tugasan sehingga ke pertarungan akhir.
  • Juara RapStar ERA membawa pulang sebuah trofi, wang tunai bernilai RM2,000 dan kontrak untuk menghasilkan sebuah single bersama Def Jam Recordings and Universal Music Malaysia. Manakala, empat finalis lain menerima hadiah saguhati bernilai RM500 setiap seorang.
  • Pada pertarungan akhir ini, kesemua lima finalis mempersembahkan bakat dan kreativiti mereka mengikut cetusan idea untuk lirik dan rentak rap yang diadili oleh Kenny Ong, Pengarah Urusan, Universal Music Malaysia dan Singapura; Nazri Noran, Pengurus Rangkaian Kandungan Jenama Radio Melayu, Astro; dan SonaOne, penyanyi hip hop terkenal tanah air.
  • Para hadirin turut dihiburkan dengan persembahan mantap dan bertenaga daripada penyanyi-penyanyi baharu tanah air seperti Kmy Kmo & Luca Sickta, Dolla, Shalma Eliana dan Abu Bakar Xli. Juga membuat kemunculan, Fariz Jabba dan Yung Raja, penyanyi Singapura serta Mukarakat dari Indonesia.

Most Popular

Binatang! Lelaki guna umpan gula-gula sebelum rogol budak lapan tahun

SEORANG lelaki disyaki merogol seorang kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun selepas mengumpan mangsa dengan gula-gula, berhampiran Jalan Tuaran Bypass, Kota Kinabalu, Sabah...

Polis Indonesia dikecam kerana tempatkan pondan instafamous di penjara lelaki

KUMPULAN hak asasi di Indonesia menyelar tindakan polis menempatkan seorang transgender wanita di dalam sebuah penjara lelaki, lapor Harian Metro.

Netizen terpesona kejelitaan nenek umur 53 tahun persis gadis remaja – “Ini manusia atau pontianak?”

SEORANG wanita berusia 53 tahun menjadi tumpuan netizen di Indonesia kerana memiliki wajah awet muda persis anak gadis berumur belasan tahun, lapor...

Didakwa mahu ubati kemurungan ikut kaedah rawatan Islam, pendakwah selebriti direman bantu siasatan kes noda wanita

SEORANG pendakwah selebriti direman lima hari bermula hari ini bagi membantu siasatan kes menoda seorang wanita di sebuah rumah di Seksyen 7...