meninggal dunia terkena serangan jantung akibat meneran terlalu kuat ketika sedang membuang air besar.

Seorang lelaki berusia 72 tahun meninggal dunia akibat serangan jantung akibat meneran terlalu kuat ketika sedang membuang air besar. 
 
Difahamkan, warga emas bernama Zhu dari Wenzhou, Zhejiang, China itu sememangnya mempunyai sejarah penyakit jantung dan darah tinggi. 
 
Insiden itu berlaku pada 7 Januari 2020 dan Zhu mengalami sembelit selepas tiga hari tidak membuang air besar sehingga pada malam kejadian dia sudah tidak dapat bertahan lagi, terus pergi ke tandas. 
 
Namun, ketika melakukan ‘pelaburan’ itu, Zhu pengsan dan dikejarkan ke hospital oleh ahli keluarganya sebelum mangsa disahkan meninggal dunia. 
 
Menurut doktor, Zhu meneran terlalu kuat ketika membuang yang membawa kepada punca dia terkena serangan jantung secara tiba-tiba sehingga mati. 
 
Malah katanya, apabila seseorang itu meneran terlalu kuat boleh menyebabkan tekanan dalam badan meningkat sehingga menjejaskan saraf, menyebabkan tahap degupan jantung serta tekanan darah turun secara mendadak yang kemudian membawa kepada serangan sakit jantung. 
 

Most Popular

Misteri ketukan pintu di Sabak Bernam, angkara manusia atau hantu?

BUNYI ketukan pintu misteri yang berlaku di daerah ini sejak seminggu lalu, masih tidak menunjukkan tanda bakal berhenti apabila gangguan itu masih...

Nak tackle anak makcik? Pandai TikTok tak?

BUKAN paras rupa atau kerjaya stabil yang dijadikan ukuran, sebaliknya cuma pandai bermain TikTok sebagai antara syarat untuk menjadi calon menantu idaman.

Lebih 25 tahun hilang, lelaki jumpa semula wallet tercicir pada tahun 1995

SEORANG lelaki di Australia tidak menyangka dapat menemui kembali dompetnya yang hilang sejak lebih 25 tahun lalu, lapor Harian Metro.

Lori bawa produk Apple bernilai RM27 juta kena rompak!

PRODUK Apple bernilai kira-kira £5 juta (RM27 juta) telah dicuri dari sebuah lori dalam satu kejadian rompakan di Northamptonshire, United Kingdom.