Pelajar universiti perlu kekal di kampus jika PKP dilanjutkan

KUALA LUMPUR: Prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) membabitkan pelajar universiti akan dikekalkan sekiranya perintah itu memasuki fasa ketiga.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, berkata pelajar universiti akan tetap berada di dalam kampus dan mereka tidak boleh pulang ke kampung halaman masing-masing.

“Sekiranya (PKP) masih berjalan… SOP akan berjalan seperti biasa iaitu pelajar akan kekal di kampus dan mereka akan dibekalkan makanan,” katanya pada sidang media di Putrajaya, hari ini

Beliau berkata demikian bagi menjawab dakwaan keresahan ibu bapa yang mahukan anak mereka pulang sekiranya PKP bersambung minggu hadapan.

-Berita Harian

Most Popular

Misteri ketukan pintu di Sabak Bernam, angkara manusia atau hantu?

BUNYI ketukan pintu misteri yang berlaku di daerah ini sejak seminggu lalu, masih tidak menunjukkan tanda bakal berhenti apabila gangguan itu masih...

Nak tackle anak makcik? Pandai TikTok tak?

BUKAN paras rupa atau kerjaya stabil yang dijadikan ukuran, sebaliknya cuma pandai bermain TikTok sebagai antara syarat untuk menjadi calon menantu idaman.

Lebih 25 tahun hilang, lelaki jumpa semula wallet tercicir pada tahun 1995

SEORANG lelaki di Australia tidak menyangka dapat menemui kembali dompetnya yang hilang sejak lebih 25 tahun lalu, lapor Harian Metro.

Lori bawa produk Apple bernilai RM27 juta kena rompak!

PRODUK Apple bernilai kira-kira £5 juta (RM27 juta) telah dicuri dari sebuah lori dalam satu kejadian rompakan di Northamptonshire, United Kingdom.