COVID-19: Enam lagi kematian hari ini

PUTRAJAYA: Enam lagi kematian membabitkan pesakit COVID-19 dilaporkan dan menjadikan jumlah kumulatif kes kes kematian di negara ini sebanyak 43 kes.

Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, kes kematian ke-38 (kes ke-2269) ialah seorang perempuan warganegara Malaysia berumur 48 tahun dan mempunyai latar belakang penyakit darah tinggi.

“Beliau ialah kontak kepada kes ke-2750. Beliau sebelum ini dirawat di Hospital Tuanku Jaafar, Negeri Sembilan pada 25 Mac 2020 dan disahkan meninggal dunia pada semalam, jam 4.04 petang.

“Bagi kes kematian ke-39 (kes ke-2626) adalah lelaki warganegara Malaysia berumur 69 tahun yang mempunyai latar belakang penyakit kencing manis dan darah tinggi.

“Beliau mempunyai sejarah perjalanan ke negara Arab Saudi dan meninggal dunia pada 27 Mac lalu di rumah beliau dan jenazah beliau dibawa ke Hospital Kuala Lumpur,” katanya dalam sidang media harian COVID-19 di sini hari ini.

Dr Noor Hisham berkata, bagi kes kematian ke-40 (kes ke-2627), ialah seorang lelaki warganegara Malaysia berumur 69 tahun yang mempunyai latar belakang penyakit kencing manis dan darah tinggi.

“Beliau dirawat di Hospital Enche’ Besar Hajjah Khalsom, Johor dan disahkan meninggal dunia pada 26 Mac lalu jam 1:03 petang.

“Kes kematian ke-41 (kes ke-1275) ialah lelaki warganegara Indonesia berumur 40 tahun. Beliau dirawat di Hospital Umum Sarawak pada 20 Mac lalu dan disahkan meninggal dunia pada hari ini, jam 1.38 pagi tadi.

“Bagi kes kematian ke-42 (kes ke-2628) ialah lelaki warganegara Malaysia berumur 81 tahun dan mempunyai latar belakang penyakit jantung.

Beliau dirawat di Pusat Perubatan Universiti Malaya pada 27 Mac lalu dan disahkan meninggal dunia pada hari ini, jam 7.09 pagi tadi,” katanya.

-Berita Harian

-BHonline

Most Popular

Warga emas maut ditetak dalam insiden samun

SEORANG lelaki warga emas maut di kediamannya selepas terlibat insiden samun bersenjata selepas ditetak manakala isterinya turut dilaporkan cedera di Jalan Mambu, Bukit...

Binatang! Lelaki guna umpan gula-gula sebelum rogol budak lapan tahun

SEORANG lelaki disyaki merogol seorang kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun selepas mengumpan mangsa dengan gula-gula, berhampiran Jalan Tuaran Bypass, Kota Kinabalu, Sabah...

Polis Indonesia dikecam kerana tempatkan pondan instafamous di penjara lelaki

KUMPULAN hak asasi di Indonesia menyelar tindakan polis menempatkan seorang transgender wanita di dalam sebuah penjara lelaki, lapor Harian Metro.

Netizen terpesona kejelitaan nenek umur 53 tahun persis gadis remaja – “Ini manusia atau pontianak?”

SEORANG wanita berusia 53 tahun menjadi tumpuan netizen di Indonesia kerana memiliki wajah awet muda persis anak gadis berumur belasan tahun, lapor...