Mati Tiba- Tiba ketika Bermain Game PUBG, Di Serang Strok.

Seorang lelaki berusia 25 tahun secara tiba-tiba diserang strok dan meninggal dunia ketika sedang asyik bermain permainan PUBG.
 
Difahamkan, kejadian itu berlaku pada 16 Januari 2020 di Maharashtra, India dan mangsa dibawa ke hospital untuk mendapatkan rawatan sebelum disahkan meninggal dunia pada 18 Januari 2020. 
 
Menurut laporan bedah siasat, strok yang dialami oleh mangsa disebabkan pendarahan teruk di bahagian otak yang dipercayai berpunca dari ketagihan mangsa bermain PUBG. 
 
Tidak dinyatakan sama ada mangsa merupakan pemain tegar PUBG Mobile atau hanya pemain biasa yang terlampau heboh ketika bermain permainan tersebut. 
 
Kejadian terbaru ini sedikit sebanyak menjejaskan imej permainan yang dihasilkan oleh Tencent. 
 
Dalam kes sebelum ini, seorang lelaki meninggal dunia ketika kerana terlalu asyik bermain PUBG sehingga terminum cecair pencuci. 
 
Mangsa, Saurabh Yadav pada hari kejadian dalam perjalanan ke Agra, India bersama dengan rakannya. Dalam perjalanan, mangsa yang berusia 20 tahun itu mula bermain PUBG. Bila dia terasa haus, dia terus mengambil botol yang disangkakan botol air lalu meneguk air itu sebelum terasa badannya kepanasan. 
 
Sumber: Sosok