Haiza Pikul Tanggungjawab Berat

 

Apabila negara berhadapan dengan masalah wabak penyakit virus Covid19, Namun ada di kalangan anak seni negara kita yang masih memikul tanggungjawab untuk sebarkan maklumat kepada orang ramai info – info semasa berkenaan Covid19. Namun bagi Penyanyi dan penyampal radio KOOL FM Haiza tidak lari dari mengmikul tanggungjawab ini.

Menurut Haiza menjadi seorang penyampai radio sangat berat peranannya kerana, selain dari memberi info – info terkini mengenai Covid19.

Dia jugak harus mendapat kan infomasi yang tepat untuk diberikan kepada pendengar. Jelas Haiza jugak lagi dengan berkuat kuasa perintah PKP dia berharap sangat agar rakyat Malaysia mendengar arahan yang di kelurkan oleh kerajaan supaya terus duduk dirumah  sepanjang PKP ini berlangsung.

Haiza dan rakan – rakan penyampai radio yang lain jugak berharap agar pendergar dan rakyat Malaysia jangan melangar perintah yang telah ditetapkan oleh pihak kerajaan. Ini adalah kebaikan kita bersama. Haiza juga  turut berpesan agar rakyat malaysia mengikut langkah – langkah keselamatan dan kebersihan dengan cara yang betul.