Tidak puas hati punca kes bergaduh di pandu lalu restoran makanan segera

GARA-GARA tidak berpuas hati antara pelanggan dan pekerja dikatakan menjadi punca utama pergaduhan dalam satu rakaman video dipercayai berlaku di sebuah restoran makanan segera di Rawang, Selangor yang viral di media sosial hari ini.

Seorang pengguna laman Facebook mendakwa, kejadian berpunca daripada tindakan seorang pelanggan menumbuk pekerja restoran makanan segera tersebut kerana tidak puas hati dengan urusan pembayaran.

“Lelaki itu mahu bayar makanan. Sudah bayar pakai Wave dan keluar resit, tiba-tiba mahu tukar kepada Pin memang tidak boleh sebab sudah keluar resit.

“Bising-bising ditumbuk muka budak (pekerja) pandu lalu lebam mata,” dakwanya.

Dia mendakwa, pelanggan tersebut kemudian bertindak memasuki restoran makanan segera itu dengan memanjat kaunter pandu lalu.

“Lelaki itu seterusnya masuk ke bahagian dapur dan mengambil alat pemadam api untuk disembur ke arah pekerja restoran berkenaan,”ujarnya.

Bagaimanapun, katanya, tindakan pelanggan itu berjaya disekat oleh pekerja restoran makanan segera berkenaan sebelum lelaki itu ditahan polis.

Dalam pada itu, McDonald’s Malaysia dalam satu kenyataan mengesahkan kejadian itu berlaku di pandu lalu McDonald’s Rawang baru-baru ini.

“Kami memandang serius perkara ini kerana ia melibatkan kecederaan terhadap para pekerja kami dan laporan polis telah dibuat serta mempertimbangkan tindakan undang-undang,” jelas kenyataan itu.

Sumber: Kosmo!

Most Popular

Faizal Azumu bakal jadi TPM?

BEKAS Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu memberi bayangan seolah-olah bakal menjadi Timbalan Perdana Menteri. Ahmad Faizal yang juga Timbalan Presiden Parti Pribumi...

Tiada lagi kes baru, gangguan ketukan pintu misteri berakhir

Selepas 18 hari menghantui penduduk di daerah ini, misteri gangguan ketukan pintu rumah pada waktu malam berakhir apabila tiada lagi kes terbaharu dilaporkan berlaku. Ketua...

Bertabahla warga Selangor, PKPB dilanjut sehingga 20 Disember

Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Kuala Lumpur dan Selangor yang dijadualkan tamat pada Ahad, dilanjutkan 14 hari lagi, sehingga 20 Disember ini. Menteri Kanan...

Faizal Azumu kini Menteri Besar Perak sementara

Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu memaklumkan beliau kini kekal menjadi Menteri Besar Perak namun ia dibawah kerajaan sementara sehingga rombakan baru...