Mangsa dera meninggal dunia kerana kecederaan di tengkorak & usus akibat hentakan objek tumpul

Media semalam melaporkan seorang kanak-kanak perempuan berusia 2 tahun meninggal dunia dipercayai didera oleh ibu dan teman lelakinya. 
 
Dalam laporan terkini, doktor yang merawat mangsa mengesyaki kanak-kanak itu didera berdasarkan penemuan kesan kecederaan fizikal di badannya iaitu lebam di tangan kiri dan kanan, selain di bahagian perut. 
 
Malah, terdapat kesan gigitan di bahagian tangan kiri dan kanan.
 
Bedah siasat mendapati, punca sebenar kematian mangsa adalah disebabkan kecederaan di bahagian tengkorak dan usus akibat hentakan objek tumpul. 
 
Berdasarkan laporan itu, kematian mangsa disyaki mempunyai unsur jenayah yang membawa pada penahanan ibu mangsa dan teman lelakinya pada awal pagi Selasa. 
 
Difahamkan, wanita itu bekerja sebagai operator kilang, manakala teman lelakinya sudah mengganggur lebih setahun, tinggal bersama di bilik sebuah pangsapuri di Kempas. 
 
Ketika ibu mangsa keluar bekerja, mangsa dijaga oleh teman lelaki ibunya. 
 
Suspek diireman selama seminggu dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh. 
 
Sumber: Harian Metro

Most Popular

Anggota PGA maut ditembak penyeludup di sempadan Malaysia-Thailand, rakan kritikal

SEORANG anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) yang sedang bertugas di pos sempadan Malaysia - Thailand dilaporkan maut akibat ditembak dalam kejadian awal...

Sudahla dicabul guru sendiri, pelajar ini dikecam pula burukkan imej Thailand

SEORANG wanita di Thailand dikecam kerana mengetengahkan isu gangguan seksual melibatkan sistem pendidikan dalam protes menentang kerajaan di Bangkok, baru-baru ini.

Suspek yang sama! Peragut dah cuba ‘buat hal’ di restoran Gombak sebelum tumbuk muka wanita di farmasi Setapak

DUA lelaki yang bertindak melakukan jenayah ragut di sebuah farmasi di Jalan Gombak, Setapak pada Sabtu lalu dikatakan cuba meragut seorang wanita...

Misteri ketukan pintu di Sabak Bernam, angkara manusia atau hantu?

BUNYI ketukan pintu misteri yang berlaku di daerah ini sejak seminggu lalu, masih tidak menunjukkan tanda bakal berhenti apabila gangguan itu masih...