Isteri terjun bangunan selepas mengetahui suaminya ‘gay’

Seorang wanita berusia 31 tahun bertindak membunuh diri selepas mendapati suami barunya adalah seorang homoseksual. 
 
Menurut laporan Oriental Daily, doktor berasal dari Chongqing, China itu selalu menjadi kebanggaan ibu bapanya. Selepas tamat pengajian, dia bertemu dengan seorang lelaki dan menjalinkan hubungan. 
 
 
Lima bulan kemudian, pasangan itu berkahwin. Tetapi kebahagiaan yang diharapkan tidak datang, sebaliknya timbul beberapa perkara yang tidak diingini di mana si suami meminta untuk tidur berasingan. 
 
Wanita itu berasa hairan dengan permintaan suaminya tetapi bersangka baik mungkin dirinya gagal memuaskan suaminya. 
 
Si isteri kemudian mencari bantuan di internet dan netizen berpendapat suaminya mungkin lelaki gay.
 
 
Doktor itu mula menyoal suaminya mengenai hal-hal berkaitan seksual dan selepas didesak akhirnya lelaki itu mengaku dirinya adalah biseksual. Dalam masa yang sama, lelaki itu menangis dan berkata dia berkahwin kerana dia sayang padanya serta memohon maaf. 
 
Sayu melihat suaminya menangis kesedihan, dia pun memaafkan lelaki itu. Namun tidak beberapa lama kemudian dia ternampak mesej lelaki lain di telefon bimbit suaminya. Sekali lagi doktor itu berdepan dengan lelaki itu yang akhirnya mengakui bahawa dia adalah gay. 
 
Hancur luluh hati si isteri lalu mengambil keputusan untuk bercerai dengan suaminya. Pada malam kejadian, doktor itu bertindak terjun dari bangunan dan maut serta-merta. 
 
Ibu bapa mangsa percaya kematian anak mereka berpunca dari menantu di mana mangsa ada memaklumkan kepada mereka yang lelaki itu hanya menyukai lelaki, berbanding perempuan. 
 
Ibu bapa mangsa mengambil keputusan untuk memfailkan saman terhadap menantu di atas kematian anak mereka. 
 
Menurut peguam pendakwa, mangsa satu-satunya anak pasangan berkenaan dan berusia 31 tahun pada tahun kejadian serta baru saja berkahwin selama enam bulan. 
 
Peguam memohon mahkamah mengenakan denda 630,000 yuan (RM371,000) terhadap lelaki itu sebagai pampasan di atas kematian doktor berkenaan. Tetapi mahkamah menolak tuntutan saman dari ibu bapa mangsa. 
 

Most Popular

Faizal Azumu kini Menteri Besar Perak sementara

Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu memaklumkan beliau kini kekal menjadi Menteri Besar Perak namun ia dibawah kerajaan sementara sehingga rombakan baru...

“Saya tak akan bubar DUN” – Ahmad Faizal

DATUK Seri Ahmad Faizal Azumu berkata beliau tidak akan mengusulkan pembubaran Dewan Undangan Negeri (DUN) apabila menghadap Sultan Perak Sultan Nazrin Shah bagi menyembah...

Danial Zaini buat pengakuan jujur – “Video tular atas katil tu memang diri saya”

PELAWAK Danial Zaini akhirnya mengakui video tular di atas katil sambil menyanyikan sebuah lagu di laman Twitter adalah dirinya. Danial atau nama sebenarnya Mohamad Danial Mohd Zaini, 27,...

MB Perak gagal peroleh majoriti, akan berlaku peralihan kuasa?

Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu gagal memperoleh sokongan majoriti ketika sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) bagi usul undi percaya terhadapnya hari...