Kenali The News Malaysia

The News menghidangkan berita ringkas dan terkini yang melibatkan hiburan, sukan, semasa dan gaya hidup. Perkongsian bermaklumat dan laman berita yang menepati citarasa para pembaca.

Idea penghasilan The News Malaysia dicetuskan kerana kami merasakan tibalah masanya Duta Marketing Sdn Bhd meneroka satu platform baharu khususnya dalam era digital untuk sasaran pembaca Melayu.

Di awal pelancarannya, The News Malaysia lebih dikenali sebagai portal berita yang memaparkan perkembangan isu-isu semasa dalam dan luar negara termasuklah berita politik, jenayah, mahkamah, hiburan dan sukan.

Transformasi

Pada 2019, The News Malaysia melalui proses transformasi pertama dengan pelancaran wajah baharunya yang lebih santai dengan penekanan kepada kandungan berita dan hiburan. Bagi memenuhi tuntutan pembaca The News Malaysia yang terdiri daripada golongan berusia 15 tahun sehingga 55 tahun, maka kandungannya kini diperkemaskan dan penekanan diberikan kepada kandungan hiburan, berita viral dan isu politik semasa.

Ia dilancarkan pada 11 September 2020.

Bagi kandungan berbentuk visual, platform YouTube mStar turut mendapatsambutan apabila kebanyakan video yang diterbitkan berjaya memasuki senarai ‘trending’ selain ia mencecah lebih 1 juta jumlah tontonan.

Untuk lebih dekat dengan pembaca, The News Malaysia boleh diikuti menerusi laman sosial rasmi berikut: