Neelofa dedah punca berniqab – “Saya korbankan perkara paling disukai iaitu kecantikan”

USAHAWAN selebriti terkenal Neelofa akhirnya mendedahkan punca dia kini nekad berpenampilan berniqab menerusi sesi live di Instagram Kasih Neelofa sempena sambutan Maulidur Rasul, pada Khamis.

Neelofa berkata, keputusan untuk memakai niqab bukan perkara mudah malah tidak pernah terlintas di fikiran tentang perkara tersebut selama ini.

Namun selepas memahami dan mengetahui tentang ganjaran yang akan diperoleh, Neelofa mengorbankan perkara paling disukainya iaitu tentang kecantikan.

Neelofa mula tampil dengan imej berniqab beberapa minggu lalu.

“Wanita memang sukakan kecantikan. It’s all about beauty, semua nak cantik…Pantang ada produk cantik semua nak beli, sebab itulah lumrah wanita

“Saya sendiri nak tutup wajah saya dengan niqab ni pun bukan satu perkara yang mudah. Saya tak pernah terfikir akan mengenakan niqab

“Tetapi selepas saya faham dan saya tahu tentang ganjaran dan juga apa yang akan diperoleh, maka saya korbankan apa yang saya paling suka iaitu tentang kecantikan,” katanya.

Penampilan Neelofa dapat pujian ramai.

Selain itu Neelofa turut berkongsikan mengenai pesanan Rasulullah SAW buat wanita dan tafsir mengenai ‘Hur Al-Ayn’ (Bidadari Syurga) daripada Al-Quran mengenai kecantikan sebenar seorang wanita.

Selain Neelofa dan PU Haris (PU Riz) yang merupakan Pengerusi dan Timbalan Pengerusi Pertubuhan Kasih Neelofa, perkongsian ilmu tersebut turut menampilkan Khairul Hakimin Muhammad sebagai moderator.

Dalam pada itu di ruangan komen warganet mengucapkan terima kasih kepada Pertubuhan Kasih Neelofa kerana perkongsian bermanfaat kepada semua.

Mereka juga berharap agar Pertubuhan Kasih Neelofa terus menyebarkan ilmu dan dakwah pada masa akan datang.

Sesi perkongsian Neelofa yang dimuat naik pada Khamis.

Video yang dimuat naik di laman sosial Istagram Kasih Neelofa itu telah mencapai lebih 800,000 tontonan setakat ini.

Laman sosial tersebut juga baru dibuka pada 22 Jun lalu dan telah memiliki 120,000 pengikut setakat ini.

Antara yang dikongsi pada laman sosial Kasih Neelofa ialah mengenai program-program dijalankan seperti Qurban Kasih Neelofa Aidiladha, yang dilancarkan Julai lalu.

Sumber: Gempak