Home Hiburan Sensasi “Fokus utama saya adalah anak2, BUKAN UNDI ANUGERAH” Fasha Sandha “sekolahkan” peminat

“Fokus utama saya adalah anak2, BUKAN UNDI ANUGERAH” Fasha Sandha “sekolahkan” peminat

Bukan mudah menjadi artis mahupun seorang yang popular, ada sahaja yang tidak kena di mata masyarakat. Malah apa yang berlaku ke atas pelakon Fasha Sandha ini menjadi bukti salah faham mampu membawa kepada kebenciaan kepada seseorang artis tersebut.

Namun dalam “mengajar” peminat begini, Fasha dalam perkongsiannya semalam menjelaskan apa yang dimuat naik seorang warganet semalam cukup melampau tanpa mempertimbangkan keadaanya.

Jelas Fasha sebagai seorang artis dia bukanlah seorang yang sombong untuk mengambil gambar bersama. Namun berada dalam situasi sebagai seorang ibu membuatkan dia meletakkan keutamaan buat anak-anaknya.

Assalamualaikum, ini gambar diambil secara curi dan Posting ni dibuat oleh SITI SARA DI FB (Mungkin akan tukar nama di FB selepas posting ini dibuat). Sejelasnya gambar ini gambar saya bersama anak sahabat saya Rita Sosilawati di depan cashier.

”First of all, terima kasih SITI SARA diatas posting ini. Ingin saya jelaskan disini, saya tak kisah pun, nak undi ke taknak undi ke, sebab saya pun dah tak kisah bab anugerah, sebab fokus utama saya adalah anak2, BUKAN UNDI ANUGERAH.

”Ingin saya jelaskan disini ya, YA SAYA MEMANG BERUBAH MENJADI SOMBONG DI SITUASI INI, DEMI KESELAMATAN SAYA DAN ANAK2. PEMINAT YANG TAK FAHAM TENTANG SAYA, SILA HADAM JAWAPAN SAYA,”tulisnya dengan tegas.

Malah Fasha turut menulis beberapa syarat buat peminat di luar sana faham jika mahu bergambar denganya.

  1. Ketika saya bersama dengan anak2 saya, anak2 buah saya, dan dengan anak2 sahabat2 saya, kerana TANGGUNGJAWAB MENJAGA anak ni bukan TUGAS YANG MUDAH, seminit terleka, anak boleh HILANG!
  2. Ketika di hadapan cashier atau ATM dan berurusan kewangan. , sekelip mata terlepas pandang, akan kena ragut.
  3. Dikaunter tiket atau access mana2 tempat sesak dengan anak2.
  4. Ketika saya sedang MENGADAP REZEKI MAKAN DENGAN KELUARGA SAYA

Ingat ya, SELEPAS SAYA MENJADI SEORANG IBU, populariti bukan KEUTAMAAN SAYA. TUGAS SAYA SEBAGAI IBU DAN ISTERI ADALAH NOMBOR SATU. ARTIS BUKAN MILIK MASYARAKAT, KAMI MILIK ALLAH DAN KELUARGA KAMI,” maklum Fasha.

Pada masa sama, ibu kepada dua cahaya mata ini turut meminta agar jadilah peminat yang bijak dalam menilai situasi.

”Jadilah PEMINAT YANG BIJAK, TENGOKLAH MASA SESUAI NAK MINTAK SELFIE, ORANG LAIN BERIBU2 dapat je BERSELFIE DENGAN SAYA”

”MASA AWAK MINTAK NI TAK KENA MASA, LEPAS TU NAK VIRAL2 burukkan ARTIS. Hina muka saya, Hina saya pakai selipar. Apa masalahnya kalau saya pakai selipar.

”Sejujurnya AWAK TELAH FITNAH SAYA. Saya ingat awak, sebab semalam masa awak mintak selfie, saya kata sekejap ya, saya nak settlekan anak2 saya sekejap.

”Lepas saya bayar dan lepas anak2 saya dah masuk playground tu, saya cari awak, saya siap tanya pekerja saya, mana orang nak ambil gambar saya tadi, pekerja saya kata awak dah takde. LILAHI TAALA.

”Apapun TERIMA KASIH. Saya harap penjelasan ini CLEAR, dan semoga PEMINAT DAPAT GUNA OTAK BILA MASA SESUAI NAK SELFIE DENGAN ARTIS, TERUTAMA ARTIS YANG DAH ADA RAMAI ANAK. JADILAH PEMINAT YANG BIJAK,” tambahnya lagi.

Exit mobile version