Veveonah: dari atas pokok ke makan malam bersama PM

PELAJAR yang mencetuskan kontroversi kerana belajar dan menjawab peperiksaan dalam talian di atas pokok, Veveonah Mosibin hari ini memuat naik gambarnya bersama-sama Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Dia teruja apabila Perdana Menteri sudi menjemputnya dan juga kedua ibu bapa untuk makan malam bersama-sama di sebuah hotel di Sabah, malam tadi.

Ini berikutan Muhyiddin berada di negeri itu bagi menjayakan kempen Pilihan Raya Negeri Sabah ke-16.

Veveonah turut memuatkan rasa hatinya itu menerusi laman Instagramnya, vevemacho hari ini.

“Kekal hebat.  Ini merupakan satu penghargaan kepada saya dan kedua ibu bapa kerana makan malam bersama-sama Tan Sri Muhyiddin Yassin.

“Beliau (Muhyiddin) merupakan seorang yang merendah diri dan merupakan seorang yang menakjubkan. Terima Kasih banyak Tan Sri,” katanya.

Isu Veveonah memanjat pokok untuk mendapatkan capaian internet menjadi tular di media sosial beberapa bulan lalu.

Malah, isu itu menjadi bertambah panas apabila Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Zahidi Zainul Abidin mengeluarkan kenyataan bahawa tindakan Veveonah memanjat pokok bukan untuk menjawab peperiksaan sebaliknya sekadar untuk mengejar populariti.

Zahidi berkata demikian ketika menjawab soalan tambahan di Dewan Negara baru-baru ini.

Sumber: Utusan

Most Popular

Anggota PGA maut ditembak penyeludup di sempadan Malaysia-Thailand, rakan kritikal

SEORANG anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) yang sedang bertugas di pos sempadan Malaysia - Thailand dilaporkan maut akibat ditembak dalam kejadian awal...

Sudahla dicabul guru sendiri, pelajar ini dikecam pula burukkan imej Thailand

SEORANG wanita di Thailand dikecam kerana mengetengahkan isu gangguan seksual melibatkan sistem pendidikan dalam protes menentang kerajaan di Bangkok, baru-baru ini.

Suspek yang sama! Peragut dah cuba ‘buat hal’ di restoran Gombak sebelum tumbuk muka wanita di farmasi Setapak

DUA lelaki yang bertindak melakukan jenayah ragut di sebuah farmasi di Jalan Gombak, Setapak pada Sabtu lalu dikatakan cuba meragut seorang wanita...

Misteri ketukan pintu di Sabak Bernam, angkara manusia atau hantu?

BUNYI ketukan pintu misteri yang berlaku di daerah ini sejak seminggu lalu, masih tidak menunjukkan tanda bakal berhenti apabila gangguan itu masih...