Home Berita Semasa Netizen Kesal Masih Ada Lelaki Anggap Isteri Sebagai Orang Gaji Dalam Perkahwinan

Netizen Kesal Masih Ada Lelaki Anggap Isteri Sebagai Orang Gaji Dalam Perkahwinan

Foto: SirapLimau.Com

PETALING JAYA – Kenyataan seorang lelaki yang seakan-akan merendahkan martabat seorang isteri umpama ‘orang gaji’ tular di laman Twitter dan mendapat kecaman sejak semalam.

Dalam satu hantaran, seorang pengguna Twitter berkongsi tangkap layar komen yang diterima selepas berkongsi menghabiskan lebih tiga jam untuk mengemas rumah bujangnya.

“Kahwin lah bro, nanti bagi isteri je buat kerja rumah,” komen lelaki tersebut.

Rata-rata orang ramai tidak berpuas hati dan berang dengan kenyataan tidak bermaruah lelaki tersebut yang disifatkan tidak menghormati kaum wanita.

“Kesian isteri dia, terpedaya. Orang lain kahwin nak ada pasangan hidup bersama tetapi suami dia hanya nak ‘jimat’ duit bayar orang gaji. Didoakan semoga isteri dia kuat dan anak-anak semua ikut perangai isteri bukan dia,” ulas Can.

“Mesti dia tak menolong di rumah. Saya masak dekat rumah pun tak payah minta tolong, adik-adik akan terus bantu basuh pinggan dan kemas. Prinsip dia semua orang makan kan, jadi semua orang tolong,” kata Zaikha.

“Lelaki seperti ini masih wujud, wanita bukannya orang gaji. Dah rasa macam tahun 1990, benda macam ini pun nak kena cakap lagi. Memalukan!,” serang Izzat.

Manakala pengguna Twitter, Tatty Hassan berkata dia cuba bersangka baik bahawa lelaki tersebut jahil mengenai tanggungjawab suami isteri.

Namun begitu, difahamkan lelaki tersebut telah berumah tangga dan mempunyai dua orang cahaya mata.

Setakat ini, ciapan tersebut telah meraih 1.6 juta tontonan, 3846 ulang ciap dan 5150 tanda suka. 

Sumber: Kosmo

Exit mobile version