Curi bra buat “lepas gian”, lelaki direman empat hari

POLIS menahan seorang lelaki warga tempatan berusia 23 tahun selepas didapati melakukan perbuatan terkutuk apabila mencuri 58 helai pakaian dalam wanita di sebuah kondominium, Bandar Sunway, Petaling Jaya pada Selasa lalu.

Ketua Polis Daerah Petaling jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fakhruddin Abdul Hamid berkata, kegiatan itu dibuat hanya bertujuan untuk memuaskan nafsu syahwat suspek.

“Sebanyak 58 helai pakaian wanita pelbagai jenama dirampas serta sebatang kayu yang telah diubah suai untuk melakukan kegiatan itu.

“Suspek telah membuat pengakuan kepada suami mangsa dan menunjukkan lokasi pakaian dalam mangsa di lokasi yang sama,” katanya menerusi satu kenyataan hari ini.

Menurut mangsa yang berusia 35 tahun, suspek dipercayai merupakan individu sama yang melakukan perbuatan berkenaan sebelum ini apabila dilihat berlegar-legar di ruangan lif rumahnya.

Setakat ini, suspek telah direman selama empat hari bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 457 Kanun Keseksaan.

Mohamad Fakhruddin turut memberitahu, siasatan turut dijalankan mengikut Seksyen 29(1) Akta Kesalahan Kecil 1955 kerana gagal memberi keterangan pada 18 Jun lalu di Mahkamah Majistret Petaling Jaya.

Sabit kesalahan, suspek boleh dikenakan hukuman denda maksimum RM1,000 atau setahun penjara atau kedua-duanya sekali.