Kanak-kanak 4 tahun maut selepas nenek paksa habiskan sebotol whisky

Kanak-kanak 4 tahun maut selepas nenek paksa habiskan sebotol whisky
Wedding food photo created by freepic.diller - www.freepik.com

SEORANG kanak-kanak perempuan berusia empat tahun di Amerika Syarikat (AS) dilaporkan maut selepas dipaksa meminum sebotol arak jenis whisky semasa dihukum oleh neneknya Khamis lalu.

Polis menerima laporan menegnai kejadian menyayat hati pada pukul 11 malam (waktu tempatan) lalu bergegas ke sebuah kediaman di bandar Baton Rouge, negeri Louisiana, lapor Kosmo.

Polis bergegas ke sebuah kediaman di bandar Baton Rouge, negeri Louisiana sekitar pukul 11 malam, (waktu tempatan) Khamis lalu selepas menerima laporan mengenai seorang kanak-kanak yang tidak sedarkan diri.

Sejurus tiba di lokasi kejadian, polis menemui China Record, 4, yang sudah meninggal dunia akibat keracunan alkohol.

Lebih mengejutkan, kandungan alkohol dalam darah mangsa diukur mencapai tahap 0.68 peratus.

Ia adalah lapan kali ganda melebihi kadar ditetapkan undang-undang AS iaitu pada tahap 0.08 peratus untuk orang dewasa yang memandu.

Adik-beradik China memberitahu polis bahawa mangsa telah terjumpa sebotol arak jenis whisky yang mengandungi 40 peratus kandungan alkohol lalu meminumnya seteguk.

Apabila neneknya, Roxanne Record, 53, mengetahui perkara tersebut, suspek mengarahkan mangsa berlutut di lantai dan menghabiskan minuman itu.

Ibu China, Kadjah Record, 29, dilaporkan hanya berdiri dan menyaksikan kejadian menurut laporan polis. 

Apabila China mengalami sakit teruk, Roxanne dan Kadjah meletakkan mangsa di dalam bilik mandi di mana dia kemudiannya ditemui meninggal dunia. 

Mereka tidak mendapatkan rawatan untuk China sehingga mangsa didapati berhenti bernafas, kata laporan tersebut.

Roxanne bagaimanapun mengaku bersalah dan memberitahu polis bahawa dia mahu bertanggungjawab sepenuhnya atas kematian China.

Dua wanita berkenaan ditahan keesokan harinya dan didakwa atas kesalahan membunuh.

Sumber: Kosmo