Pergh! PKP Covid-19 punya pasal, ibu muda kahwin tiga suami dalam masa tiga bulan

AKIBAT desakan hidup gara-gara pandemik Covid-19, seorang wanita berstatus isteri orang di Aurangabad, Maharashtra, India sanggup mengahwini tiga lelaki lain secara berturut-turut dalam tempoh tiga bulan sebelum memperdayakan mangsa.

Portal Times of News melaporkan, penipuan ibu muda bernama Vijaya Amrute, 27, itu terbongkar selepas salah seorang mangsa yang juga bekas suaminya, Yogesh Shirsath membuat laporan polis.

Shirsath membuat laporan selepas berasa tertipu apabila Amrute bertindak melarikan diri hanya selepas dua minggu menjadi isterinya, sebelum mengetahui status sebenar Amrute yang sudah berkahwin.

Susulan itu, Amrute ditahan polis, Sabtu minggu lepas untuk disoal siasat.

“Siasatan awal dijalankan mendapati Amrute sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak lelaki.

“Namun, Amrute mengalami masalah kewangan selepas dia dan suaminya hilang pekerjaan kerana pelaksanaan perintah kawalan pergerakan (PKP) susulan pandemik Covid-19.

“Disebabkan terdesak, wanita itu bertindak mengahwini tiga lelaki lain untuk menyelesaikan masalah kewangannya,” kata sumber polis.

Modus operandi wanita itu adalah melarikan diri bersama barangan berharga milik suami, tidak lama selepas berkahwin dengan mangsa.

Difahamkan, Amrute mula melakukan penipuan itu selepas berkahwin dengan Shirsath dan melarikan diri dua minggu kemudian.

Wanita itu kemudiannya berkahwin dengan lelaki dikenali sebagai Sandeep Darade yang menetap di Raogad Karjat, sebelum melarikan diri lalu bertemu dan menipu seorang lagi lelaki yang berasal dari barat Maharashtra.

Sumber: Harian Metro

Most Popular

Jennie Blackpink trending di Twitter – “Tolong jangan ganggu ruang ‘personal’ saya”

SALAH seorang ahli kumpulan Blackpink iaitu Jennie trending di laman Twitter sejak beberapa jam lalu.Namanya yang trending turut disertakan dengan tanda pagar Respect Jennie.Semuanya...

**DIKEMASKINI: Didakwa terlibat kes rogol, cabul serta seks luar tabii, enam laporan polis dibuat terhadap pendakwah selebriti

PENDAKWAH selebriti yang kini sedang ditahan reman bagi membantu siasatan dakwaan kes rogol seorang kenalannya, dilaporkan terlibat dengan satu lagi kes dakwaan...

Susulan suspek warga Nigeria campak cucu dari tingkat 3 – sakit mental atau ajaran sesat?

TERLIBAT ajaran sesat ataupun menghidapi masalah mental? Itu dua kemungkinan berhubung suspek utama warga Nigeria yang mencampak cucu tirinya dari tingkat tiga...

Pramugari tawar khidmat pelacuran dalam ‘flight’, syarikat penerbangan mulakan siasatan

SYARIKAT penerbangan British Airways menjalankan siasatan selepas timbul dakwaan ada pramugari mereka menawarkan khidmat pelacuran di dalam penerbangan. Kru kabin...