Bayi berusia satu hari antara mangsa jururawat “psiko”

Seorang jururawat di sebuah hospital yang terletak di utara Jerman baru-baru ini di tahan pihak berkuasa selepas meracun lima bayi pramatang termasuk bayi berusia satu hari dengan mencampurkan morfin dalam susu.

Bayi-bayi malang tersebut bagaimanapun dalam keadaan selamat kini. Menurut laporan kesemua bayi tersebut berada dalam satu bilik khas yang tiba-tiba menunjukkan simpton kesukaran bernafas pada masa yang sama.

Menurut ketua Polis Ulm, Bernhard Weber, mujur tindakan pantas kakitangan hospital lain menyelamatkan nyawa bayi-bayi tersebut. Melalui pemeriksaan doktor juga kesemua bayi itu tidak akan mengalami kesan jangka panjang.

Pendakwa raya Ulm, Christof Lehr, menjelaskan, jururawat muda yang tidak mengakui meracuni kesemua bayi itu sudah ditahan tetapi belum didakwa secara rasmi.

Jururawat ini akan berdepan lima pertuduhan cubaan membunuh dan menyebabkan kecederaan.

Most Popular

Binatang! Lelaki guna umpan gula-gula sebelum rogol budak lapan tahun

SEORANG lelaki disyaki merogol seorang kanak-kanak perempuan berusia lapan tahun selepas mengumpan mangsa dengan gula-gula, berhampiran Jalan Tuaran Bypass, Kota Kinabalu, Sabah...

Polis Indonesia dikecam kerana tempatkan pondan instafamous di penjara lelaki

KUMPULAN hak asasi di Indonesia menyelar tindakan polis menempatkan seorang transgender wanita di dalam sebuah penjara lelaki, lapor Harian Metro.

Netizen terpesona kejelitaan nenek umur 53 tahun persis gadis remaja – “Ini manusia atau pontianak?”

SEORANG wanita berusia 53 tahun menjadi tumpuan netizen di Indonesia kerana memiliki wajah awet muda persis anak gadis berumur belasan tahun, lapor...

Didakwa mahu ubati kemurungan ikut kaedah rawatan Islam, pendakwah selebriti direman bantu siasatan kes noda wanita

SEORANG pendakwah selebriti direman lima hari bermula hari ini bagi membantu siasatan kes menoda seorang wanita di sebuah rumah di Seksyen 7...