Ajal main TikTok

JAKARTA: Seorang remaja perempuan berusia 14 tahun maut akibat terkena renjatan elektrik ketika asyik merakam video TikTok di bumbung rumahnya di Bekasi, Indonesia.

Remaja berkenaan dilaporkan berada di atas bumbung bangunan tiga tingkat itu bersama tiga rakannya.

Media tempatan melaporkan, ketika leka merakamkan video, telefon bimbitnya dipercayai tiba-tiba terlepas daripada genggamannya dan terjatuh.

Secara spontan, mangsa cuba mencapai telefon bimbitnya namun dia terpegang kabel elektrik yang berada berhampiran bumbung bangunan berkenaan.

 

Renjatan elektrik itu menyebabkan sebahagian tubuh remaja itu terbakar dan berasap.

Mangsa dilaporkan meninggal dunia serta-merta di lokasi kejadian.

Sementara itu, jurucakap polis Bekasi, Akta Wijaya mengesahkan kejadian itu dan jenazah mangsa dibawa ke Hospital Bekasi untuk bedah siasat.

“Sebahagian tubuh mangsa hangus terbakar terkena renjatan elektrik.

“Ya betul. Ketika kejadian mangsa berada di tingkat tiga rumahnya. Hasil pemeriksaan awal mendapati mangsa meninggal dunia akibat renjatan elektrik ketika berusaha mengambil telefon bimbitnya yang terjatuh antara kabel elektrik.

“Belum jelas ya. Berdasarkan keterangan saksi, setakat ini (penyebabnya) mangsa sedang bermain salah satu aplikasi di telefonnya,” jelas Akta.

Warga setempat bernama Isan Ferdian menceritakan kejadian itu berlaku jam 4 petang waktu tempatan.

“Belum jelas sama ada dia tergelincir atau mahu mengambil telefon bimbitnya. Mangsa dipercayai terpegang kabel elektrik dan meninggal dunia,” katanya.

 

Credit : HM

Most Popular

Anggota PGA maut ditembak penyeludup di sempadan Malaysia-Thailand, rakan kritikal

SEORANG anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) yang sedang bertugas di pos sempadan Malaysia - Thailand dilaporkan maut akibat ditembak dalam kejadian awal...

Sudahla dicabul guru sendiri, pelajar ini dikecam pula burukkan imej Thailand

SEORANG wanita di Thailand dikecam kerana mengetengahkan isu gangguan seksual melibatkan sistem pendidikan dalam protes menentang kerajaan di Bangkok, baru-baru ini.

Suspek yang sama! Peragut dah cuba ‘buat hal’ di restoran Gombak sebelum tumbuk muka wanita di farmasi Setapak

DUA lelaki yang bertindak melakukan jenayah ragut di sebuah farmasi di Jalan Gombak, Setapak pada Sabtu lalu dikatakan cuba meragut seorang wanita...

Misteri ketukan pintu di Sabak Bernam, angkara manusia atau hantu?

BUNYI ketukan pintu misteri yang berlaku di daerah ini sejak seminggu lalu, masih tidak menunjukkan tanda bakal berhenti apabila gangguan itu masih...